مقالات آموزشی

ترس از مکالمه انگلیسی

ترس از مکالمه انگلیسی

بعضی از آدما این استعداد رو دارن که به راحتی و با اعتماد به نفس وارد یه مکالمه به زبان خارجی بشن. حتی اگه دایره لغات گسترده‌ای نداشته باشن، چت کردن معمولی براشون مشکلی نداره.

شما از طرف دیگه، از صحبت کردن انگلیسی جلوی مردم یا حتی فقط دوست و آشنا میترسین… اگه فکر می‌کنین تنها کسی هستین که این حس رو دارین، باور کنین، اصلا اینطور نیست!

در واقع، ترس از مکالمه انگلیسی خیلی بیشتر از اون چیزیه که فکرشو بکنین، رایجه. حتی برای این ترس یا به اصطلاح فوبی، یه اسم هم وجود داره: « xenoglossophobia»، یعنی ترس از یادگیری و صحبت کردن به زبان‌های خارجی.

همه ما اون حس رو می‌شناسیم که نتونیم افکارمون رو به کلمه دربیاریمبذارین باهم راهی پیدا کنیم که این ترس رو شکست بدیم، درسته؟

از چی دقیقا میترسی؟

ترس از شکست، سوءتفاهم و اشتباهات گرامری، سه دلیل رایجیه که باعث میشه مردم از صحبت کردن به انگلیسی بترسناشتباه کردن، حس شکست رو بهمون القا میکنه.

و به نظر میرسه که انگار “آخر دنیاست”.

بعدشم اضطراب وجود دارهاضطراب، باعث میشه که مغزتون نتونه به درستی کارش رو انجام بده.

یعنی وقتی درباره صحبت کردن انگلیسی با دیگران مضطرب هستین، مغزتون نمیتونه زبان رو به درستی پردازش کنه.

ترس از قضاوت شدن هم معمولا وجود داره. اکثر ما از قضاوت شدن میترسیمدرباره زبان‌های خارجی هم همینطوره،

چون ما فکر می‌کنیم که دیگران بخاطر اشتباهات گرامری یا تلفظی ما، مارو قضاوت میکنن.

اینا راه‌های غلبه بر ترس از صحبت کردن به انگلیسی هستن…

ناامید نشو.

همیشه راهی برای موفقیت وجود داره. این کاریه که باید انجام بدی:

ترس‌های دقیق خودت رو مشخص کن.

قبل از اینکه وارد یه مکالمه بشی، چرا اول با خودت صحبت نمی‌کنی؟

سعی کن برای خودت توضیح بدی که دلیل واقعی برای ترسیدن وجود نداره.

انگلیسی زبان اولت نیست و اشتباه کردن بخشی از پیشرفته.

بدون ترس شروع به صحبت کن.

به خودت یادآوری کن که ترس منطقی نیست و فقط باعث میشه به هدفت که صحبت کردن روان انگلیسیه، نرسی.

تمرین کن.

آمادگی میتونه به اعتماد به نفس شما هم کمک کنه.

به اندازه‌ای که فکر می‌کنی بقیه استعداد ذاتی دارن، باور کن اونا هم قطعا خودشون رو آماده میکنن و زیاد تمرین می‌کنن.

با این حال، زمان میبره و یه شبه اتفاق نمیفته. زمان و انرژی‌ت رو صرف تمرین کن.

با گذشت زمان، پیشرفت رو خواهی دید.

صحبت کن

اگه میترسی، مکالمه دونفره شروع خوبیهمکالمات گروهی می‌تونن پیچیده‌تر باشن، و مردم معمولا سریع‌تر صحبت می‌کننبرای غلبه بر ترس، اول با یه نفر صحبت کنبه این ترتیب، می‌تونی روی سرعت، سبک، نحوه صحبت کردن و غیره اون فرد تمرکز کنی، مخصوصا اگه با یه غریبه صحبت کنییه نکته دیگه: بیش از حد درباره نحوه صحبت کردنت، کلماتی که قراره استفاده کنی و غیره فکر نکن. فقط ریلکس باش و بذار صحبت جریان پیدا کنه.

سوال بپرس

یکی از بهترین نکات برای داشتن مکالمات معنی‌دار، پرسیدن سوالهبه این ترتیب، مرکز توجه نخواهی بود، اما همچنان مهارت‌های زبانت رو تمرین می‌کنیپرسیدن سوال بهت اجازه میده تا بخشی از مکالمه باشی و جا نمونی، اما در عین حال مجبورت نمی‌کنه که بیش از حد درگیر باشی.

آهسته صحبت کن

در ابتدا، آهسته صحبت کن، بنابراین اگر هم‌صحبتی متوجه نشد، راحت ازش بخواه که کمی آهسته‌تر صحبت کنهجالبه بدونین که اگه شما با وضوح و آهستگی شروع به صحبت کنین، هم‌صحبتی شما هم به همین شکل صحبت می‌کنه.

موضوعات تکراری رو تکرار کن

موضوعات زیادی وجود دارن، اما اونا تقریبا خودشون رو تکرار می‌کننمهم نیست با چه تعداد آدم مختلفی ملاقات می‌کنی، موضوعات عمدتا در مورد زندگی روزمره هستناین به نفعت شماست چون به سادگی از کلمات و عبارات مشابه یا مشابه استفاده می‌کنی، و با گذشت زمان، می‌تونی اون‌ها رو حرفه‌ای و گسترش بدیبعد از همه، این هدف افزایش دایره لغاته.

لبخند بزن

با یه لبخند واقعی، می‌تونی به نوعی زبان رو هم صحبت کنیشاید با این واقعیت آشنا باشی، اما خوبه که بهش اشاره بشه که یه لبخند گاهی می‌تونه واقعا کمک کنهوقتی شروع به صحبت می‌کنی، به ترس‌هات یا کلمات یا عباراتی که ممکنه اشتباه استفاده کنی فکر نکنبه جاش، یه لبخند روی صورتت بذار و فقط صحبت کن.

چطور با اعتماد به نفس انگلیسی صحبت کنیم؟

اگه بعد از همه این نکات، هنوز هم نسبت به صحبت کردن انگلیسی با دیگران عصبی و خجالتی هستی، پس قطعا باید روی اعتماد به نفست کار کنیبرای اینکه با انگلیسی اعتماد به نفس بیشتری داشته باشی، نکات زیر رو امتحان کنبه زودی متوجه می‌شی که همه اشتباه می‌کنن و این پایان دنیا نیستهمونطور که گفتم بهترین معلمت آخرین اشتباهته.

اول از همه، نگران نباش. حتی افراد بومی‌زبان هم اشتباه می‌کنن. هیچکس بهت نمی‌خنده یا مسخره نمی‌کنه.

زیاد بخون

برای شروع، یه متن تا ۳۰۰ کلمه پیدا کن که خیلی هم برات سخت نباشهاگه مطمئن نیستی، از کسی که انگلیسی رو به طور روان صحبت می‌کنه یا بومی‌ه بخواه واست بخونه و صداش رو ضبط کنهبه صدای ضبط شده گوش بده و باهاش تمرین کن. تمرین کن تا اینکه اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنی.

اگه نمی‌تونی یه معلم انگلیسی پیدا کنی، گزینه‌های دیگه‌ای هم وجود داره:

کتاب‌های صوتی که می‌تونی همزمان کتاب رو بخونی و بهش گوش بدی.

یه گزینه دیگه اینه که

متن رو بدون هیچ کمکی بخونی. بعد از چند بار تکرار، صداتو ضبط کنمی‌تونی هر وقت که خواستی صداتو ضبط کنی، نه فقط یه باربه این ترتیب، نه تنها گوش می‌دی و صدای خودت رو با صدای دوستت مقایسه می‌کنی، بلکه می‌تونی پیشرفتت رو ببینی و ازش یاد بگیری.

جلوی آینه بایست.

اگر آدم خجالتی‌ای هستی، این تمرین عالی‌ای برای توئهبعد از تمرین کردن جلوی آینه، قطعا اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنی و ترس از مکالمه انگلیسی از وجودت خارج میشه.

حالا اگه هیچکدوم از این راهکارها برای اعتماد به نفس برام کار نکرد چی؟

اگه نمی‌تونی راهی برای غلبه بر ترست پیدا کنی، این فقط به این معنیه که خیلی داری می‌ترسی و مضطربی. اما نگران نباش. برای هر مشکلی راه حلی وجود داره.

به توصیه‌های من یه نگاه بنداز:

یه استراحت کن

برای مثال یه هفته بدون انگلیسی، یه نفس تازه کن.

شاید اضطرابت باعث بشه که همه چیز رو بدتر از اونی که هستن ببینه. پس یه استراحت کوتاه برات مفیده.

کارای دیگه انجام بده: آشپزی کن، برو پیاده‌روی، طعم‌های جدید قهوه یا چای رو امتحان کن و غیره.

آروم باش

هر وقت نگران صحبت کردن شدی، به خودت یادآوری کن که ‌آروم باشی.

به خاطر داشته باش که عصبی بودن بهت کمکی نمی‌کنه. فقط باعث میشه اوضاع بدتر بشه.

مثبت باش

نگرش تو اولین قدم برای موفقیت است.

اگه نسبت به مهارت‌های انگلیسی خودت مثبت باشی، اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنی، و بنابراین، از ترس از مکالمه انگلیسی از بین میره.

به خودت باور داشته باش

مهم نیست که این نکته ته لیسته، به این معنی نیست که ارزش کمتری داره، هوووهووهو. مهم‌ترین چیز اینه که برای غلبه بر هر ترسی به خودت باور داشته باشی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *