مقالات آموزشی

آموزش زبان یا زبان آموزی امروزه بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد

چرا آموزش زبان یا زبان آموزی امروزه بیش از هر زمان دیگری اهمیت و ضرورت دارد؟ اکنون که این مطلب را می نویسیم قرن بیست و یکم دهه دوم خود را روبه اتمام گذاشته است. افراد سرتاسر جهان به احتمال زیاد اگر بخواهند در اواخر قرن ۲۱ میلادی حال و روز ما را تصور کنند حال و احوال و روزگاری همانند ۱۳۰۰ شمسی را تصور می‌کنند. علت اصلی هم رشد و پیشرفت علم و دانش و فناوری است. به احتمال زیاد ما هم اکنون وقتی به زندگی افرادی که در ابتدای دهه قرن ۱۳ شمسی زندگی می کردند نگاه می کنیم برای مان تصور زندگی آنان سخت است.

بررسی ضرورت و اهمیت زبان آموزی و آموزش زبان در قرن 21

در قرن ۲۱ داشتن برخی مهارتها نظیر رویه انتقادپذیری و تفکر باز به همراه خلاقیت و روحیه کار تیمی و ارتباط و همکاری لازم و ضروری است. مهمتر از همه مهارت ها در موارد گفته شده که تقریبا لازمه همه آنها نیز می باشد مهارت زبان است. در عصری که اقتصاد و فرهنگ با همدیگر گره خورده است و پیشرفت علم و تکنولوژی بخصوص اینترنت و فناوری توانسته است تغییرات زیادی را در زندگی بشر ایجاد نماید نیاز به زبان آموزی و دانستن یک زبان جدید و یا حتی آموختن چند زبان جدید واقعا لازم و ضروری است و این نیاز احساس می شود. اما سوال اصلی این است که: چرا زبان آموزی و آموختن زبان جدید بیش از هر وقت دیگر ضرورت و اهمیت پیدا کرده است؟ تحقیقات باشگاه در این زمینه به چه نتیجه‌ای نرسیده است و چه حرفی برای گفتن دارد.

تحقیقات و مطالعات انجام شده به کمک ابزارها و امکانات پیشرفته در این زمینه بیانگر این مطلب است که دریچه های تازه ای از زبان و آموزش آن قابل پیشرفت است. از جمله می توان به مطالعات و تحقیقاتی که در زمینه‌های مختلفی نظیر زبان شناسی رایانشی و عصب شناسی زبان, فراگیری و آموزش زبان و همچنین روانشناسی زبان, فلسفه زبان, زبان شناسی شناختی در علوم بین رشته ای اشاره نمود. ضمن اینکه شماره دیگری وجود دارند که هر روز بر دقیق تر و کامل تر و بهتره زبان و زبانشناسی و آموزش و فراگیری زبان کمک می‌کنند.

مزایا و فواید زبان آموزی و آموزش زبان جدید (آموختن یک زبان جدید)

در ادامه چند نمونه از مزایا و فوایدی که آموختن یک زبان جدید می‌تواند برای مان در زندگی فردی و اجتماعیداشته باشد مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم.

زبان آموزی باعث بهبود عملکرد مغز می شود.

انواع مختلف مطالعات و تحقیقات انجام شده در زمینه زبان آموزی زبان شناسی در دانشگاه ها حکایت از یک نتیجه مشترک دارد و آن چیزی نیست به جز مزیت‌ها و فواید بسیار آموختن و یادگیری یک زبان جدید. به عنوان نمونه می‌توان به یکی از تحقیقات و پژوهش هایی که در سال ۲۰۱۲ در یکی از دانشگاههای معتبر به اسم دانشگاه وسترن انجام شد اشاره نمود که حاکی از این مسئله دارد که حافظه افرادی که یک زبان جدید را آموخته‌اند فارغ از این که سن و سالشان چقدر باشد افزایش پیدا کرده است. این آزمایش و تحقیقات بر روی افراد انجام شده حداقل دو زبان را استفاده می‌کردند. مورد دیگر اینکه تمرکز این افراد نیز بیشتر شده و خطر افت ذهنی در سنین بالاتر در این افراد کمتر میباشد.

زبان آموزی و آموختن زبان جدید و نقش آن بر روی تصمیم گیری

در سال ۲۰۱۲ در دانشگاه شیکاگو یک تحقیق و بررسی انجام شد که بر طبق این تحقیق یادگیری یک زبان جدید شدیداً به کاهش تعصبات در فرآیند تصمیم گیری کمک می کند. همچنین وقتی در یک زبان دیگر موارد موجود را در ارزیابی های خود سبک و سنگین می‌کنیم احتمال اینکه به دام احساسات گرفتار شویم خیلی کمتر خواهد بود. طبق این تحقیقات که در دانشگاه شیکاگو برگزار شد یاد گرفتن یک زبان دیگر به غیر از زبان مادری فاصله احساسی بیشتری را ایجاد می کند. علاوه بر موارد ذکر شده آموختن و یادگیری یک زبان جدید تاثیر مثبت بر روی خلاقیت گذاشته و موجب می شود که نقش مثبتی در تصمیم‌گیری‌ها ایفا کند.

یادگیری زبان جدید موجب ایجاد دوستی های بیشتر می شود

به احتمال زیاد برای شما و خیلی از افراد نیز پیش آمده باشد که با فردی مواجه شده باشند که به زبان دیگری سخن می گوید. مثلاً در برخورد با یک توریست از کشورهای اروپایی و یا سایر کشورها. در اینجور مواقع شاید اولین چیزی که با خود می گویید این است که ای کاش می توانستم به زبان آن فرد یا به زبان انگلیسی سخن بگویم و صحبت کنم. در اینصورت می‌توانستم ارتباطی بیشتر و عمیق تر با آن فرد برقرار کنم و در نتیجه فرهنگ خود را بیشتر به آنها معرفی کرده و فرهنگ آنها را بیشتر درک کنم. در این مواقع مثلاً می توانستیم آموزش و یاد دادن لغاتی از فرهنگ خودمان به آنها این فرهنگ را بهتر معرفی کنیم. اما قطعاً هیچ فردی نمی‌تواند همه زبانهای دنیا را یاد بگیرد.

اما باید بدانیم که یکی از بهترین راه ها برای آموختن و یادگیری فرهنگی یک کشور یادگرفتن زبان آن کشور است. از آنجایی که اغلب کشور های دنیا و افراد در سرتاسر دنیا زبان انگلیسی را می توانند صحبت کنند بنابراین آموزش و یادگیری زبان انگلیسی در این مورد می تواند کمک زیادی کند.

یادگیری زبان نتایج بسیاری دارد که یکی از نتایج اصلی آن می تواند پیدا کردن یک دوست جدید در یک نقطه دیگر از دنیا باشد.

زبان آموزی و آموزش یادگیری زبان و نقش آن در شغل و فرصت های شغلی

رشد و توسعه و پیشرفت دنیا منتظر هیچ کس نمی ماند. جهان پر شتاب به سمت جلو در حال حرکت است. شرکت های بی شماری در سرتاسر دنیا روز به روز شکل گرفته کشورهای سراسر دنیا هر روز به دنبال توسعه کسب و کارها هستند. از طرف دیگر شرکت ها همواره به دنبال جذب نیروهای بهتر و برتر هستند. برای کار کردن در این شرکت ها بر طبق اهداف آنها حتماً لازم است که بتوانید به یک زبان جهانی سخن بگویید. و بر روی یک زبان دیگر تسلط داشته باشید. گرفتن افرادی که توانایی صحبت کردن و سخن گفتند یک زبان دیگر را دارا هستند شانس و امتیاز بیشتری برای استخدام شدن در این شرکت‌ها دارند.

حتی اگر شرکت، شرکت کوچکی نیز باشد فردی که توانایی و تسلط بر یک زبان دیگری را نیز داشته باشد فرصت رشد و پیشرفت بیشتری خواهد داشت. این به هیچ وجه نمی‌توان از ارزش دانستن یک زبان دیگر در موقعیت شغلی صرف نظر کرد.

 

زبان آموزی

 

آموزش و یادگیری زبان جدید و تاثیر آن بر فرایند تحصیلی

تحقیقات انجام شده بر روی عده زیادی از دانش آموزان نشان می دهد که دانش آموزانی که یک زبان جدید را فرا گرفته اند توانایی ها و مهارت های تحلیل و ارزیابی آنها بیشتر از سایر دانش آموزان شده است. در واقع یادگیری یک زبان جدید قدرت تحلیل و مهارتهای تحلیلی دانش آموزان را بالاتر می برد. ضمن اینکه یادگیری یک زبان جدید می‌تواند باعث تقویت قدرت شنیداری و مهارتهای شنیداری دانش آموزان و در نتیجه بالاتر رفتن قدرت یادگیری آنان شود. در نهایت آموختن یک زبان جدید تمرکز دانش آموزان را بر روی کلاس درس بالاتر می‌برد.

زبان آموزی و یادگیری و آموختن زبان جدید و نقش و تاثیر آن بر روی فرهنگ

وقتی یک زبان جدید می آموزید می توانید فرهنگ آن کشور را بهتر درک کنید. مهمتر از این آموختن یک زبان جدید باعث درک بیشتر و عمیق تر فرهنگ خودمان نیز خواهد شد. اما اینکه چگونه می توان با آموختن یک زبان جدید فرهنگ خودمان را بهتر و بیشتر درک کنیم به دو صورت انجام می شود. اولین روش این است که می‌توان آثاری که در کشور زبان جدید در خصوص فرهنگ خودمان نوشته شده است را مطالعه و درک بهتری از فرهنگ خودمان پیدا کنیم. روش دوم این است که می‌توان با مقایسه و تحلیل ارزیابی جنبه های مختلف فرهنگ جدید با فرهنگ خود بتوانیم بیشتر فرهنگ خودمان را بشناسیم.

همانگونه که افراد مختلف دنیا با همدیگر در ارتباط هستند. زبان های کشورهای مختلف دنیا نیز با همدیگر مرتبط هستند. زبان ها می توانند بر روی همدیگر تاثیر بگذارند. وقتی واژگان از یک زبان به زبان دیگر قرض داده می شود ساختار زبان ها برای همدیگر تاثیر می گذارند. بنابراین می‌توان گفت که وقتی شما یک زبان جدید را بیاموزید می‌توانید موارد و اطلاعات بیشتری را درباره زبان خود نیز یاد بگیرید. یک تاثیر مثبت از آموختن زبان جدید و زبان آموزی می تواند تنوع فرهنگی و کاهش تعصبات قومی را بهتر کند.

آموختن یک زبان جدید می‌تواند دریچه های جدیدی را بر روی فرهنگ و ادبیات و فلسفه و هنر باز کند

با آموختن یک زبان جدید درک انسان از روابط انسانی بیشتر می شود. زبان نقطه اصلی ارتباطات است. بنابراین آموختن زبان جدید به پرورش روابط کمک می کند. با یادگیری زبان جدید می توانید از دریچه های جدیدتری به انسان ها و ارزش های آن ها نگاه کنید. کتابهایی به زبان های دیگر بخوانید. شعر و ادبیات و فلسفه و هنر را در یک زبان دیگر تجربه کنید و خلاقیت به ایده هایتان را در آن ها افزایش دهید.

مهمترین نیاز مهاجرت زبان آموزی و آموختن و یادگرفتن زبان جدید است

اگر مباحث آموزشی را کنار بگذاریم وقتی شما نیاز به مهاجرت و مسافرت به کشور دیگری داشته باشید دانستن یک زبان جدید لازم و ضروری است. در قرنی که در آن زندگی می کنیم مهاجرت بسیار زیاد شده افراد زیادی از سرتاسر دنیا دیار خود را ترک کرده و به کشور دیگری مهاجرت می‌کنند. بنابراین دانستن و یادگیری و آموختن یک زبان جدید در قرن حاضر لازم و ضروری است. هنگام مهاجرت از یک نقطه به نقطه دیگر چین نقطه شهر باشد یا کشور شما با یک فرهنگ و یک جدید مواجه خواهید شد که گاهی این مردم به طور کلی با یک زبان دیگر سخن می گویند ونیز برخی موارد نوع گویش زبان آنها متفاوت خواهد بود. بدیهی است اگر شما زبان جدید را نتوانید به خوبی صحبت کنید و بلد نباشید هنگام مهاجرت آنگونه که باید موفق نمی شوید.

شاید بتوان گفت که مهم ترین و ضروری ترین نیاز برای مهاجرت و مسافرت دانستن زبان جدید است. زبان جدید از تخصص شغلی شما شاید اهمیت بیشتری داشته باشد چرا که لازمه برقراری ارتباط شما است. بنابراین می توان گفت در قرن ۲۱ ضروری ترین مسئله دانستن یک زبان جدید است خصوصاً اگر قصد مهاجرت و مسافرت داشته باشید.

زبان آموزی و آموختن و یادگیری زبان جدید چه فایده و مزایایی برای مغز و ذهن انسان دارد

مطالعات و تحقیقاتی که در چند دهه اخیر که به صورت میان رشته ای در حوزه هایی مانند عصب شناسی زبان و زبان شناسی شناختی و همچنین روانشناسی زبان انجام شده است پیشرفت و رشد فناوری و تکنولوژی توانسته است به برخی سوالات پاسخ دهد. هم اکنون بیشتر از هر زمان دیگری می توانیم ساز و کار های ذهنی که منجر به تولید و درک زبان میشود را بدانیم. نقش و اثرات و تاثیراتی که زبان آموزی آموختن زبان می تواند بر روی مغز و ذهن انسان در رشته های ذکر شده داشته باشد از جمله تحقیقات و مواردی است که مورد بررسی قرار گرفته است. نقطه اشتراک تمام تحقیقات و پژوهش ها در این زمینه مثبت بودن پدیده زبان آموزی یا آموختن و فراگیری زبان است.

ادامه مطلب ۶ مورد از بهترین و مهمترین موارد و تاثیرات زبان آموزی آموختن زبان بیان می شود

زبان آموزی و یادگیری زبان فکر انسان را باز می کند

شاید اولین و مهمترین فایده زبان آموزی و آموختن یک زبان جدید این باشد که ذهن و فکر ما را باز میکند. زبان آموزی می تواند بر روی کیفیت زندگی انسان تاثیر مثبت بگذارد و آن را بهبود ببخشد. وقتی فکر انسان باز می شود. ایده ها و خلاقیت های آن نیز بیشتر می‌شود مطابق یکی از تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۶ در دانشگاه سیدنی انجام شد فکر و تفکر باز کاملاً ارتباط گسترده با طرز تفکر و عقیده دیگران دارد. اساس تفکر باز در این است که باید فرد دیگر در بیان شیوه تفکر و عقاید خود آزاد باشد.

یکی از اساتید ارتباطات گروهی و معتقد به تفکر باز به نام فرانک هیمن در دانشگاه نورث وسترن در سال ۲۰۰۶ یک مدل را برای تفکر باز پیشنهاد داد. از جمله مهم ترین معیارها در تفکر باز تحمل شنیدن عقاید مختلف و به خصوص عقاید مخالف و همینطور قبول دلایل مخالف در بررسی و تحلیل یک موضوع است.

آموزش یک زبان جدید سبب بالا رفتن هوش فرهنگی می شود

هوش فرهنگی یک اصطلاح نسبتاً جدید زبان شناختی و زبان شناسی و همچنین مطالعات فرهنگی می باشد. برای اولین بار اصطلاح هوش فرهنگی را کریستوفر ارلی مطرح کرد که در مدرسه بازرگانی لندن به عنوان استاد رفتار سازمانی فعالیت می کرد. همچنین ‏ سون انگ که در سنگاپور در مدرسه بازرگانی نانیانگ استاد مدیریت بود این موضوع را مطرح کرد.
این دو استاد دانشگاه در یک کتاب تحت عنوان هوش فرهنگی در سال ۲۰۰۳ در دانشگاه استنفورد کردند. در این کتاب تعاملات فردی فرهنگی بین فرهنگ ها بررسی شد. این کتاب از ضرورت و اهمیت یک ساختار جدید و مشخص که بتواند موفقیت و شکست افراد مختلف را که در یک فرهنگ متفاوت کار و فعالیت و یا مدیریت می کنند سخن گفته تا بتواند این موضوع را بهتر تبیین کند. از دید نویسندگان این کتاب هوش فرهنگی می تواند سه جنبه مختلف داشته باشد. این سه جنبه عاطفی و رفتاری و ذهنی هستند.

رفتاری: توانایی رفتار بر اساس دو جنبه ذهنی و عاطفی

عاطفی: توانایی و تمایل مشارکت با دیگران یا ارتباط جمعی
ذهنی : توانایی پرورش الگوهای فرهنگی که برگرفته از ایما و اشاره فرهنگی باشد

نویسندگان کتاب اعتقادشان بر این است که با اندازه گیری و تحلیل و ارزیابی این سه جنبه می توان هوش فرهنگی افراد را اندازه گیری کرد و آن را پرورش داد.

مواردی همچون تجربه خوردن غذاهای جدید کردن به موسیقی های مختلف و همچنین شرکت در مراسمات فرهنگی متفاوت از مواردی است که هوش فرهنگی را تقویت می‌کند و فکر انسان را بیشتر باز میکند.

علاوه بر فکر باز آموختن زبان اتفاق دیگری را نیز رقم می زند و آن این است که فرد زبان آموز صورت آهسته و کم کم جهان‌بینی پنهان را در ساختارهای زبان جدید می آموزد. از آنجایی که زبان شالوده فرهنگ و هویت یک فرد یا یک جامعه است بنابراین آموختن یک زبان جدید می‌تواند به معنی درک یک فرهنگ باشد.

در حقیقت هر زمان که یک فرهنگ جدید را بشناسیم می‌توانید بیشتر مشاهده کنید و کمتر قضاوت کنیم. این بدان معنا است که ذهن می تواند از باورهای غلط گذشته به طور کامل رهایی پیدا کند. هر انسانی محصولی از فرهنگ کشور خود میباشد. طرز نگاه کردن به دنیا می تواند جدایی از اینکه کجا زندگی می کنیم با یک دید متفاوت شکل بگیرد.

در سال ۲۰۱۰ در یک تحقیقی که محققان در دانشگاه پاسیفیک هاوایی انجام دادن این نتیجه حاصل شد که زبان آموزی و افرادی که به دنبال یادگیری زبان هستند می توان از روش های جدیدی را در درک یک فرهنگ ایجاد کند. در واقع زبان آموزی به پرورش درک فرهنگی کمک زیادی می‌کند. آموختن زبان دوم فقط شامل یادگیری واژگان در صورت های جدید نیست بلکه می تواند حوزه گسترده تری را که شامل طرز تفکر و رفتار باشد را در بر بگیرد. زبان آموزی و آموزش زبان جدید راهی بهتر برای احترام به سایر فرهنگ ها می باشد.

 

زبان آموزی در انگلیسی

 

زبان آموزی و آموزش زبان جدید کارکرد مغز را بهتر میکند

می‌توان اثر آموزش زبان و زبان آموزی را بر روی مغز و اثر ورزش بر روی ماهیچه ها تشریح کرد. مغز انسان به گونه ای است که هر چه بیشتر از قسمتهای آن استفاده شود توانایی آن قسمت بیشتر می شود. بر طبق یکی از تحقیقاتی که در دانشگاه ادینبرو در سال ۲۰۱۴ صورت گرفت اعلام شد مغز افرادی که علاوه بر زبان مادری به یک زبان دیگر نیست تسلط دارند دیرتر پیر می شود.

مطابق یکی از تحقیقاتی که در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در سال ۲۰۱۴ انجام شد یادگیری زبان جدید ساختار و کارکرد مغز را بهتر و قدرتمند تر می کند. همچنین طبق یکی از تحقیقاتی که در دانشگاه شهری نیویورک در سال ۲۰۱۴ انجام شد این نتیجه حاصل شد که یادگیری زبان دوم تاثیر مستقیمی برای بهبود کارکرد مغز دارد. مطابق مطالعات و تحقیقات دیگری که در سال ۲۰۱۵ در دانشگاه جورج تاون انجام شد افراد دو زبانه و چند زبانه در قسمت خاکستری مغزشان کارکردهای اجرایی بهتری دارد.

زبان آموزی و یادگیری زبان جدید باعث پیشرفت مهارت های زبان مادری می شود

انسان معمولاً اینگونه است تا وقتی که یک زبان جدید را نیاموزد درباره زبان خودش کمتر فکر و بررسی می کند. با یادگیری یک زبان جدید بررسی بر روی زبان مادری بیشتر می شود. و در واقع این دو زبان را باهم مقایسه کرده و بیشتر از زبان خودش آگاه می شود. معنی است که آموختن زبان جدید مهارت‌های ارتباطی زبان مادری را بیشتر می‌کند.

زبان آموزی و آموختن زبان جدید سبب افزایش خلاقیت می شود

در سال ۲۰۱۲ تحقیق و پژوهش در دانشگاه آمریکایی شارجه انجام شد. این تحقیق نشان دهنده این است که یادگیری زبان جدید خلاقیت را افزایش میدهد. یکسان بودن طرز تفکر افرادی که در یک تیم فعالیت می‌کنند زیاد مفید نیست. لازم است که در این بیت افرادی به شیوه ها و نگرش های متفاوتی تفکر کنند تا سبب ایجاد خلاقیت گردد. تنوع فرهنگی می تواند خلاقیت ایجاد کند. یادگیری زبان جدید تنوع فرهنگی را بیشتر میکند. در نتیجه باعث افزایش خلاقیت میگردد. هر کدام از افرادی که با آنها کار می‌کنیم بدون شک از یک فرهنگ ما جزایی به ما ملحق شده اند. در سراسر دنیا علاوه بر اینکه تنوع فرهنگی وجود دارد در درون مرزهای هر کشور نیز این تنوع فرهنگی موجود است.

اگر افراد یک سازمان و یا یک مجموعه متنوع تر فکر کنند معنی از فرهنگ های متفاوتی باشند موفقیت آن سازمان بیشتر خواهد شد. اینجاست که می‌توان گفت پرورش خلاقیت ارزش بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین زبان آموزی و یادگیری زبان جدید از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

یادگیری زبان دوم و زبان آموزی موجب هموار شدن یادگیری زبان های بعدی می شود.

تقریبا اغلب کارشناسان عقیده شان بر این است یادگیری زبان جدید به خصوص در دنیا و عصر امروز کثرت تکنولوژی و فناوری و پیشرفت سریع است اهمیت و ضرورت بیشتری دارد. اشتیاق برای ارتباط با انسان های نسل های مختلف در نقاط مختلف دنیا می تواند درک بهتری را از نابرابری های جهانی و بومی حاصل کند. یکی از استادهای دانشگاه فلوریدای جنوبی در زمینه زبانشناسی به اسم امی تامپسون در سال ۲۰۱۳ تحقیق را انجام داد که در نتیجه آن تحقیق به این نتیجه رسید که یادگیری زبان جدید بسیار راحت تر و آسان تر از آموختن اولین زبان خارجی است.

تاثیر زبان بر روی مغز و زن همچنین مطالعه آن در چند دهه اخیر رشد بسیار قابل قبولی داشته است. یکی از مسائلی که به فهم دقیق تر زبان آموزی و آموزش زبان جدید کمک می کند مطالعات بین رشته ای است که در چند سال اخیر و در واقع دو دهه گذشته رشد بسیار خوبی داشته است.

چرا زبان آموزی برای کودکان مفید است؟

در چند سال اخیر مهاجرت ها در سرتاسر دنیا بسیار زیاد شده است. افزایش مهاجرت ها کودکان را در معرض زبان های جدید قرار داده است. افزایش مهاجرت در قرن بیست و یکم و در معرض قرار گرفتن کودکان برای دو یا چند زبان جدید اهمیت یادگیری زبان جدید برای کودکان دارد.

1. اولین مزیت زبان آموزی و یادگیری زبان برای کودک رشد مغزی و ذهنی او می باشد

این مسئله طبق مطالعات و تحقیقات فراوان ثابت شده است که دوزبانگی و چند زبانگی تاثیر بسیار زیادی بر روی رشد مغز و ذهن کودک دارد. پژوهشگران در شهر تریسته ایتالیا در مدرسه بین المللی مطالعات پیشرفته تحقیق و پژوهشی را در زمینه دو گروه کودک ۷ ساله در سال ۲۰۰۹ منتشر کردند. گروه اول کودکان بودند که از همان بدو تولد در معرض دو زبان قرار داشتند و گروه دوم کودکان بودند که در بدو تولد در معرض یک زبان قرار داشتند. نتیجه این مطالعه و پژوهش نشان داد که کودکانی که در معرض دو زبان قرار دارند از رشد ذهنی و مغزی بالاتری برخوردار هستند

همچنین یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۶ در دانشگاه واشنگتن در سیاتل انجام شد. طبق این تحقیق از مغز کودکان یازده ماهه تصویربرداری شد. نتیجه این مطالعه این شد که مربوط به کارکردهای اجرایی در کودکان این‌چنینی که در معرض دو زبان بودن قوی تر می باشد.

همچنین تحقیق دیگری در کانادا در شهر تورنتو در دانشگاه یورک به صورت گسترده در سال ۲۰۱۲ انجام شد که نتیجه آن این شد که دوزبانگی تنوعی از توانایی‌های ذهنی را در ذهن کودک به وجود آورده و پرورش می دهند. مثلاً اینکه کودکان دو زبانه کمتر دچار حواس پرتی میشوند.

2. دومین مزیت اینکه یادگیری زبان جدید سبب پیشرفت تحصیلی کودکان می شود

اغلب مطالعات و پژوهش ها و تحقیقات بر روی کودکان نشان می دهد که یاد گرفتن و زبان آموزی برای یک زبان جدید به غیر از زبان مادری به شدت بر روی رشد و پیشرفت تحصیلی آنان تاثیر مثبت می گذارد. بر اساس یک تحقیق که بر روی بیش از ۱۷ هزار دانش آموز آمریکایی که به صورت مداوم در حال آموزش یک زبان جدید هستند انجام شد این نتیجه حاصل شد که این نمرات این دانش آموزان برای ورود به دانشگاه و نمرات کالج هایشان بسیار بهتر و بالاتر است.

3. زبان آموزی و یادگیری زبان جدید باعث پیشرفت مهارت های کودک در زبان مادری میشود

تحقیقات فراوان نشان داده است ک کودکانی که دو زبان می دانند و علاوه بر زبان مادری یک زبان جدید را صحبت میکنند. امتحانات مربوط ب زبان مادری را با نمرات بهتری سپری میکنند.

4. زبان آموزی و آموزش زبان جدید بازی تقویت قدرت تفکر خارج از چارچوب کودکان میشود

تحقیقات نشان داده است که کودکانی که ۲ زبان یا چند زبان می دانند هنگام مواجه شدن با مسئله ها بهتر می‌توانند به مسائل از جنبه های گوناگون نگاه کنند. همچنین بهتر می‌توانند راه حل های خلاقانه و بیرون از چارچوب پیدا کنند. در واقع زبان آموزی و آموزش زبان جدید به مهارت های حل مسئله و همچنین خلاقیت و انعطاف پذیری ذهنی کودکان در حل مسائل مختلف کمک زیادی می‌کند.

5. آموختن زبان جدید فرصت های شغلی بیشتری جلوی روی کودکان قرار می‌دهد

فرصت های شغلی که امروزه به واسطه آموختن زبان جدید فراهم شده است بسیار بیشتر از گذشته می باشد. از جمله می‌توان به حوزه های چون گردشگری و ترجمه و امور بین الملل و همچنین تجارت و یا تعلیم و تربیت اشاره نمود که در صورتی که افراد به غیر از زبان مادری مسلط باشند هرگز بیکار نمی مانند. در یکی از مطالعات و تحقیقات که در سال ۲۰۰۲ نتایج آن منتشر شد این نتیجه حاصل شد که حقوق کارمندان ایالات متحده که به غیر از زبان مادری به یک زبان دیگر مسلط هستند از دو درصد بیشتر از سایر افراد است

6. زبان آموزی و آموزش زبان جدید حس همدلی را در کودکان بیشتر می کند

در یک تحقیق که در سال ۲۰۱۵ نتایج آن در دانشگاه شیکاگو منتشر شد پژوهشگران دریافتند که کودکانی که در معرض یادگیری دو زبان یا چند زبان هستند بهتر می توانند از دید دیگران مسائل را ببینند و تحلیل کنند همچنین راحت‌تر می‌توانند خودشان را به جای دیگر افراد گذاشته و به جای آنان تصمیم بگیرند و آنان را بهتر و راحت‌تر درک کنند. همچنین این نکته ثابت شده است که کودکانی که بیش از یک زبان بلد هستند در آینده موفقیت بیشتری کسب می کنند و احتمال موفقیت شان هم بیشتر است.

ضرورت اهمیت دادن دولت‌ها به آموزش زبان و زبان آموزی در چیست؟

صنعت زبان یکی از بخش های خدماتی در اقتصاد جهانی است. این صنعت از قرن ۲۱ به بعد همواره در مسیر رشد و پیشرفت قرار داشته است. آموزش زبان، مشاوره زبان، آماده‌سازی امتحانات بین‌المللی، برگردان متون، ترجمه همزمان، ترجمه وبسایت، دوبله و زیرنویس، ویرایش ادبی و سازمان‌دهی کنفرانس‌های بین‌المللی نمونه‌ خدماتی هستند که موسسه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی ارائه می‌کنند.

بدون شک بخش مهمی از رشد زبان و آموزش زبان و زبان آموزی مدیون فعالیت موسسه های آموزش زبان است. این موسسات آموزشی به روش های مختلف می توانند به اقتصاد کمک کند.

تحقیقات نشان داده است که کشورهایی که از آموزش زبان حمایت ویژه کرده اند از لحاظ اقتصادی نتیجه مثبتی گرفتند. بنابر یک گزارش که در سال ۲۰۱۴ در کشور فرانسه منتشر شد مدارس و موسسات از کشور فرانسه که زبان فرانسه را به خارجی های مقیم این کشور را آموزش می دادند به درآمد بسیار بالایی رسیده و از لحاظ اقتصادی بیش از ۲ میلیارد دلار اقتصاد کشور فرانسه سود رساندند. همچنین بر اساس یک گزارشی که در سال ۲۰۱۴ بریتانیا منتشر شد قسمت آموزش زبان این کشور بیش از یک میلیارد پوند سود داشته است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *