مقالات آموزشی

درک مطلب بهتر و ارتباط آن با انواع روشهای مطالعه

درک مطلب و ارتباط آن با روشهای مطالعه

چگونه سریعتر بخوانیم و درک مطلب بهتری داشته باشیم. روزانه و در موقعیت­‌های مختلف پیش آمده است که ما چند کلمه‌­ای را در زبان اصلی خود مطالعه می­‌کنیم و این مطالعه معمولاً بسیار جزئی است.

به سرعت مطلبی را مطالعه می­‌کنیم و از آن می­‌گذریم. گاهی اوقات پیش می­‌آید که برای درک مفهوم یک اس‌­ام‌­اس یا یک علامت این کار را انجام می‌دهیم.

ترفندهای دیگری در زبان اصلی ما وجود دارند که بدون اینکه به آنها توجه کنیم آنها را انجام می‌دهیم و به واسطه آنها می­‌توانیم مطالبی را که به صورت نوشتاری مطالعه می­‌کنیم به سرعت درک کنیم.

این ترفند­ها چه هستند و چگونه می­توانیم از آنها در یادگیری زبان انگلیسی استفاده کنیم ؟

انواع مطالعه و درک مطلب

روشهای متفاوتی وجود دارد که می‌­توانید از آنها برای مطالعه کردن و درک مطلب استفاده کنید. همه ما در زبان اصلی خود از آنها استفاده می‌کنیم و معمولاً به آنها توجهی نمی‌کنیم.

  1. مطالعات سطحی – زمانی که می‌خواهید بدانید یک نوشته یا یک مطلب در مورد چه موضوعی است، به سرعت بخش­هایی از آن را مطالعه می­‌کنید و زیاد به تمام جزئیات آن توجه نمی­کنید.
    این شکل مطالعه معمولاً برای مطالعه خبرهای آنلاین است و شما در این حالت به سرعت خبر را می­‌خوانید و می­‌خواهید بدانید که این خبر در حالت کلی در مورد چه موضوعی است.
  2. مرور اجمالی – در این حالت شما دنبال جزئیات خاصی هستید ( به عنوان مثال یک کلمه، یک اسم یا یک مکان خاص).
    شما این کار را زمانی انجام می‌دهید که دنبال یک محصول خاصی در یک محدوده قیمتی هستید یا زمانی که دنبال یک نام یا یک مکان خاص می‌­گردید.
  3. مطالعه جزء به جزء – زمانی که در اوقات فراغت خود یک کتاب را مطالعه می­کنید به تمام جزئیات آن توجه می‌کنید. احتمالاً زمانی که بخواهید دستورالعمل تنظیمات قطعه خاصی را بخوانید یا یک دستورالعمل غذایی را بخوانید اینکار را انجام می­‌دهید.

بنابراین دفعه بعدی که انگلیسی مطالعه می­‌کنید، به چگونگی نوع مطالعه خود فکر کنید. به این ترتیب می­توانید در زمان خود صرفه جویی کنید و همچنین به درک مطلب بهتر کمک کنید.

عنوان و زیر عنوان

قبل از اینکه هر مقاله‌­ای را مطالعه کنید، برای درک مطلب در ابتدا باید عنوان و زیر عنوان آن را مطالعه کنید.
عنوان­ها مانند تابلو­های راهنما در خیابان هستند. آنها به شما کمک می‌کنند تا متوجه شوید چیزهای مهم کجا هستند و برای رسیدن به آنها باید به کجا بروید.
تنها با خواندن عنوان می‌­توانید متوجه شوید که یک مقاله در مورد چه موضوعی است و می‌­توانید حدس بزنید که در این مقاله چه چیزهایی مطالعه خواهید کرد.

اولین خط پاراگراف

اگر مقاله­‌ای که می‌­خواهید مطالعه کنید طولانی است، خواندن خطوط اول از هر پاراگراف می‌تواند به درک مطلب بهتر به شما کمک کند.
معمولاً خطوط اول هر پاراگراف یک مقدمه و معرفی کلی از ایده و موضوع کل پاراگراف است.
بنابراین با خواندن خط اول می­توانید متوجه شوید که منظور نویسنده چیست و می­خواهد چه مطلبی را به شما انتقال دهد.
این مورد به طور خاص زمانی به شما کمک می‌­کند که برای یک امتحان آماده می‌­شوید و زمان کافی برای مطالعه تمام مقاله با جزئیات کامل را ندارید.

تعداد کلماتی را که نمی­‌دانید و آنها را در دیکشنری جستجو می­کنید کاهش دهید

جستجو در مورد تمام کلمات جدیدی که معنی آن را نمی‌­دانید، می‌­تواند وسوسه برانگیز باشد. اما انجام اینکار، در اغلب موارد، وقت­گیر است و به درک مفهوم یک نوشته کمک زیادی نمی­‌کند.
سعی کنید با خودتان کنار بیایید و بدانید که در آینده ممکن است به کلماتی برخورد کنید که معنی آنها را نمی­دانید.
اما این موضوع به این مفهوم نیست که شما نمی­توانید معنی کلی مطلب را متوجه شوید. می‌توانید دو یا سه کلمه که در درک مفهوم کلی مطلب برای شما مشکل ایجاد کرده‌اند و در مطلب تکرار بیشتری دارند را جستجو کنید.
به خاطر داشته باشید وقتی کلمات را جستجو می­کنید باید آنها را در دیکشنری‌­های انگلیسی به انگلیسی جستجو کنید.
یادگیری کلمات به انگلیسی باعث می­‌شود که آنها را بهتر به خاطر بسپارید و در یادآوری کلمات به شما کمک می­کند.

به کلمات مهم دقت کنید

در هر عبارت یا جمله دو یا سه کلمه وجود دارد که حیاتی محسوب می­شوند و دیگر کلمات از اهمیت کمتری برخوردارند.
اگر بتوانید این کلمات کلیدی را تشخیص دهید می­‌توانید سریعتر بخوانید و به سرعت مطالب را درک کنید.
در ابتدا ممکن است اینکار برای شما دشوار باشد و به تمرین  زیادی احتیاج داشته باشید، اما اگر بتوانید به این روش عادت کنید در بلند­مدت می‌تواند برای شما مفید واقع شود.
کلمات کلیدی معمولاً اسم­‌ها، فعل­‌ها، صفت­‌ها و قید­ها هستند. عناوین و حروف اضافه معمولاً کلماتی هستند که از اهمیت کمتری برخوردارند، البته در مفهوم کلی. زمانی که به یک سخنرانی گوش می­‌دهید می‌توانید این مورد را بهتر متوجه شوید، چراکه سخنران، در جملات خود این کلمات مهم و کلیدی را با تأکید بیشتری بیان می­‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *